Ståhl Collection

– en privat konstsamling för samtidskonst i Norrköping

Ståhl Collection är ett privat initiativ där konstsamlaren Mikael Ståhl planerar att visa upp sin konstsamling på en yta om cirka 1 900 kvm i en gammal yllefabrik i Norrköping.

Samtida måleri, skulpturer, psykedeliskt broderi och ett åtta meter långt konstverk är bl a det som kommer visas på Ståhl Collection. En konstsamling med inriktning på samtidskonst som presenterar både svenska och internationella konstnärskap vilka på olika sätt betraktats som betydelsefulla för vår samtid.

Mikael har samlat konst sedan mitten på 1980-talet och har idag en samling på cirka 400 verk. År 2012 visade han upp delar av sin konstsamling på Norrköpings konstmuseum och fick väldigt god respons av Norrköpingsborna. Där föddes idén om att öppna upp en plats för att visa upp sin konstsamling.

Ståhl Collection kommer finnas mitt i centrala Norrköping intill Motala ström och granne till Industrilandskapet. Byggnaden, kallad Yllefabriken, är just en gammal textilfabrik i rustikt rött tegel. Ståhl Collection kommer bestå av två våningsplan med en yta på cirka 1 900 kvm. I närliggande miljö kommer besökare kunna ta del av bl a museer, kaféer, lunchställen och promenadstråk runt vackra Motala ström.

För serviceanmälan, ring 0200-23 30 99 eller besök heimstaden.com